Over mijn blog

Welkom op mijn weblog!

Hier schrijf ik over mijn bezigheden, als onderwijskundige op het gebied van ICT in het academisch onderwijs. Tot eind 2009 was ik werkzaam voor de TU Delft, sinds 2010 ben ik werkzaam als Educational Technologist aan de Universiteit van Tilburg. Ik post hier regelmatig mijn 'gedachtekronkels' op het gebied van onderwijs. Schroom niet om een reactie te plaatsen op mijn weblog.


"Tell me and I forget, show me and I remember, involve me and I understand."

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Web based trainingen over E-learning

Op de weblog; Powerlearning (van Marcel de Leeuwe) kun je 3 web-based trainingen vinden over E-learning:

  • E-learning Basics: wat is E-learning (en leren in algemeen), blended learning, media, didactische modellen binnen (e-)learning en diverse voorbeelden.
  • E-learning Tools: De training gaat in op verschillende tools zoals: Learning management systems, Authoring tools, e-Assessment, E-portfolio, etc. Daarnaast wordt behandeld wat Open source is en wat learning standards zijn. (Ook weer voorzien van voorbeelden.)
  • E-learning trends: Aan de orde komen huidige trends zoals: Web2.0, Game based learning, Pod/vodcasting, Open concepts. De training eindigt met een blik op de toekomst. (Ook hier is de training weer voorzien van diverse voorbeelden).

Deze trainingen zijn zeer zeker de moeite waard, om eens te bekijken voor iedereen die meer over E-learning en de mogelijkheden van ICT in het onderwijs wil weten. Het wordt op een duidelijke en leuke (activerende) manier aangeboden.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft