Over mijn blog

Welkom op mijn weblog!

Hier schrijf ik over mijn bezigheden, als onderwijskundige op het gebied van ICT in het academisch onderwijs. Tot eind 2009 was ik werkzaam voor de TU Delft, sinds 2010 ben ik werkzaam als Educational Technologist aan de Universiteit van Tilburg. Ik post hier regelmatig mijn 'gedachtekronkels' op het gebied van onderwijs. Schroom niet om een reactie te plaatsen op mijn weblog.


"Tell me and I forget, show me and I remember, involve me and I understand."

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Nieuw Blackboard portfolio systeem?

Via de weblog van mijn collega Willem van Valkenburg las ik een bericht over de toekomstige ontwikkelingen van de Blackboard producten. (Zie ook een eerder bericht van Willem over Bb 9.0). Mijn aandacht viel hierbij direct op het volgende punt (onderdeel assessment): ‘best of both’ portfolio system.

Nu is het zo dat Blackboard Content System en WebCT allebei een eigen portfolio systeem hebben. Binnen Blackboard CS eigenlijk twee; het Basic en Personal portfolio. Ik vraag me overigens nog steeds af waarom binnen Bb CS twee verschillende portfolio systemen worden aangeboden. Een integratie van deze twee systemen zou al een hele verbetering zijn naar mijn mening. (Zie mijn eerder berichten: Evaluatie Portfoliosysteem Bb 7.2 deel 1 & deel 2).

Nu is Blackboard dus van plan om de Bb CS en WebCT portfolio systemen te integreren en hierbij het beste uit beide producten te nemen, aangevuld met nieuwe functionaliteiten. Via het bericht van Willem is overigens ook een mockup te zien.
Dit klinkt mij natuurlijk wel als muziek in de oren. Maar toch hoor ik nog steeds enkele ‘valse noten’. Zeker als Bb van te voren al de opmerking plaats, dat alles wat gezegd wordt, misschien niet gerealiseerd wordt. Ik heb het verhaal van de integratie van de portfolio systemen namelijk al eerder gehoord op de userconferentie van Bb in 2007. Op mijn weblog schreef ik toen al:
‘Ik heb gevraagd wanneer dit systeem te verwachten is. Ik vond het antwoord redelijk vaag. Bb denkt eind zomer 2007 klaar te zijn met ontwikkelen. Te verwachten is dat dit portfolio systeem bij een volgende release zal worden uitgebracht. Ik hoop dat dit snel zal gebeuren en dat Blackboard goed heeft geluisterd naar haar klanten. Ik ben in ieder geval veel positiever ingesteld over wat de toekomst (in dit geval Blackboard) gaat brengen op het gebied van portfolio.’ 

Deze positieve instelling is nu toch enigszins getemperd. Inmiddels zijn we weer een jaar verder en weer komt men met hetzelfde idee (samenvoegen van de portfolio systemen) als toekomstige feature. Als ik kijk wat we nu hebben binnen Bb aan portfolio mogelijkheden, dan heb ik het idee dat de ontwikkeling toch weer een jaartje of twee stil liggen (met uitzondering van een paar bugfixen). Wat Bb nu schetst en wat ik tijdens de usersconferentie gezien heb, zal echt een enorme verbetering zijn. Maar de hoofdvraag blijft; wanneer kunnen we het nieuwe portfolio systeem dan echt gaan gebruiken?

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft