Workshop weblog en rss voor directeuren TUD

Gisteren hebben we (Liesbeth, Willem en ik) een workshop verzorgd over Social Software aan het directeurenteam van de TU Delft (aanwezig waren de directeuren van de 8 ondersteunende diensten; BTUD, O&S, FMVG, F&C, BMO, ICT, P&O, M&C en Paul Rullmann van het CvB.). Zie ook bericht van Willem.

Het was erg leuk om deze workshop te verzorgen voor zo’n enthousiaste club. Na de presentatie van Liesbeth over social software in het algemeen volgde een hands-on oefening door Willem en mij in het opzetten, schrijven van een eigen weblog (op ons eigen TUD weblogsysteem natuurlijk). Daarnaast moesten de deelnemers elkaars weblog bekijken en reageren op een bericht. Ook kwam het gebruik van rss aan bod. De deelnemers moesten eerst een account aanmaken via bloglines en daarna rss feeds toevoegen (bijv. van weblogs van collega directeuren). De dagelijkse strip van Dilbert bleek toch wel het populairst te zijn.

Kortom; het was een leuke en leerzame middag. Maar om toch even in mijn rol als onderwijskundige te kruipen ben ik benieuwd of de heren en dames directeuren voldoende hebben opgestoken om met weblogs en rss feeds aan de slag te gaan? De ultieme test is dan natuurlijk of men dit bericht zal lezen en een reactie plaatst als bewijs. Ik ben benieuwd!

Beste Gerwin,

Ik heb je stukje gelezen. Het vwas een zeer interessante en instructieve bijeenkomst. Weliswaar kan ik sindsdien mijn weblog niet meer inkomen, maar dat lost zich vast wel weer op.
Met groeten

ik hem hem gelezen 😉