Kansen mobile learning

Op Frankwatching staat een verslag van een gesprek met Menno Smidts, projectleider mobiel van het SURFnet/Kennisnet. Hij noemt hier o.a. de volgende kansen voor mobiele toepassingen in het onderwijs (mobile learning):

• Anytime, anyplace: Leerprocessen kunnen door mobiele toepassingen overal worden ondersteund. Leerprocessen worden ontlokt op plaatsen en tijden waarop dat tot nu toe moeilijker was.
  • Rijkere context: De plaatsonafhankelijkheid kan rijkere contexten bieden als het gaat om leren.
  • Funfactor: Veelal vinden leerlingen het leuk om ICT in het onderwijs te gebruiken. Maar goede content (kwaliteit) blijft natuurlijk belangrijk.

Daarnaast gaat men in op enkele voorwaarden, drempels en natuurlijk veiligheid. Ook worden diverse voorbeelden gegeven van mobiele toepassingen in het onderwijs. Op de kenniswiki is meer informatie te vinden over de mogelijkheden van mobile learning en zijn meerdere voorbeelden te bekijken.