Over mijn blog

Welkom op mijn weblog!

Hier schrijf ik over mijn bezigheden, als onderwijskundige op het gebied van ICT in het academisch onderwijs. Tot eind 2009 was ik werkzaam voor de TU Delft, sinds 2010 ben ik werkzaam als Educational Technologist aan de Universiteit van Tilburg. Ik post hier regelmatig mijn 'gedachtekronkels' op het gebied van onderwijs. Schroom niet om een reactie te plaatsen op mijn weblog.


"Tell me and I forget, show me and I remember, involve me and I understand."

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Kansen mobile learning

Op Frankwatching staat een verslag van een gesprek met Menno Smidts, projectleider mobiel van het SURFnet/Kennisnet. Hij noemt hier o.a. de volgende kansen voor mobiele toepassingen in het onderwijs (mobile learning):

  • Anytime, anyplace: Leerprocessen kunnen door mobiele toepassingen overal worden ondersteund. Leerprocessen worden ontlokt op plaatsen en tijden waarop dat tot nu toe moeilijker was.
  • Rijkere context: De plaatsonafhankelijkheid kan rijkere contexten bieden als het gaat om leren.
  • Funfactor: Veelal vinden leerlingen het leuk om ICT in het onderwijs te gebruiken. Maar goede content (kwaliteit) blijft natuurlijk belangrijk.

Daarnaast gaat men in op enkele voorwaarden, drempels en natuurlijk veiligheid. Ook worden diverse voorbeelden gegeven van mobiele toepassingen in het onderwijs. Op de kenniswiki is meer informatie te vinden over de mogelijkheden van mobile learning en zijn meerdere voorbeelden te bekijken.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft