Over mijn blog

Welkom op mijn weblog!

Hier schrijf ik over mijn bezigheden, als onderwijskundige op het gebied van ICT in het academisch onderwijs. Tot eind 2009 was ik werkzaam voor de TU Delft, sinds 2010 ben ik werkzaam als Educational Technologist aan de Universiteit van Tilburg. Ik post hier regelmatig mijn 'gedachtekronkels' op het gebied van onderwijs. Schroom niet om een reactie te plaatsen op mijn weblog.


"Tell me and I forget, show me and I remember, involve me and I understand."

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

E-books over social media

Via George Siemens zag ik op de weblog van Chris Brogan, een lijst van gratis e-books over social media (social software). Je kunt hier o.a. publicaties vinden over; Social Media, Podcast, weblog, Twitter etc. Er zitten genoeg interessante bijdragen bij om te bekijken (en ze zijn gratis, dat kun je als Nederlander natuurlijk niet afslaan).

Ook interessant is het bericht van Siemens over een docent van Stanford University, die werkt aan een project Social Media Classroom, om diverse social software te integreren in zijn onderwijs. De wiki is nog niet helemaal gevuld, maar via de onderdelen; Welcome from the instructor en Expected learning outcomes, kun je toch een aardig beeld krijgen van hoe social software in te zetten in het onderwijs.

Voor meer informatie over wat nu social media (of software) is, kun je het volgende filmpje van de bekende Commoncraft reeks bekijken (heb ik meteen een reden om de youtube plugin te testen):

YouTube Preview Image
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft