E-books over social media

Via George Siemens zag ik op de weblog van Chris Brogan, een lijst van gratis e-books over social media (social software). Je kunt hier o.a. publicaties vinden over; Social Media, Podcast, weblog, Twitter etc. Er zitten genoeg interessante bijdragen bij om te bekijken (en ze zijn gratis, dat kun je als Nederlander natuurlijk niet afslaan).

Ook interessant is het bericht van Siemens over een docent van Stanford University, die werkt aan een project Social Media Classroom, om diverse social software te integreren in zijn onderwijs. De wiki is nog niet helemaal gevuld, maar via de onderdelen; Welcome from the instructor en Expected learning outcomes, kun je toch een aardig beeld krijgen van hoe social software in te zetten in het onderwijs.

Voor meer informatie over wat nu social media (of software) is, kun je het volgende filmpje van de bekende Commoncraft reeks bekijken (heb ik meteen een reden om de youtube plugin te testen):

YouTube Preview Image