Onderwijs van de 21e eeuw?

Ik kwam het onderstaande filmpje al in enkele feeds van mijn bloglines tegen (o.a. bij collega Willem van Valkenburg). Maar toch wil ik het hier nogmaals op mijn eigen blog plaatsen. Het gaat om een filmpje van Alex van Dal (directeur van OBS ‘t Echtenest); Shift Happens NL. Hierin wordt op een zeer goede wijze getoond waar het onderwijs van de 21e eeuw naar toe zou moeten gaan. Opmerkelijk is natuurlijk dat dit (nog) niet aan de orde is in ons hedendaagse onderwijs; het filmpje roept dan ook veel verschillende vragen op (voorzien van behoorlijk dramatische achtergrondmuziek; hopelijk schrikt het mensen wakker 88|). Ik zou zeggen bekijk het filmpje en weet waar we samen aan moeten gaan werken op gebied van onderwijsinnovatie en ontwikkeling.

YouTube Preview Image