Over mijn blog

Welkom op mijn weblog!

Hier schrijf ik over mijn bezigheden, als onderwijskundige op het gebied van ICT in het academisch onderwijs. Tot eind 2009 was ik werkzaam voor de TU Delft, sinds 2010 ben ik werkzaam als Educational Technologist aan de Universiteit van Tilburg. Ik post hier regelmatig mijn 'gedachtekronkels' op het gebied van onderwijs. Schroom niet om een reactie te plaatsen op mijn weblog.


"Tell me and I forget, show me and I remember, involve me and I understand."

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Didactische concepten voor web 2.0 toepassingen

Op de weblog van Wilfred Rubens staat een interessant bericht over: Een paradigma shift in het onderwijs dankzij web 2.0 Hier bespreekt Wilfred kort een paper van Peter Duffy (The Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong): Engaging the YouTube Google-Eyed Generation: Strategies for Using Web 2.0 in Teaching and Learning:

Duffy citeert onderzoek waaruit blijkt dat jongeren op grote schaal content creëren met behulp van social software. Het onderwijs zou hier op aan moeten sluiten. Nieuwe technologieën alleen zijn echter niet voldoende. Docenten hebben ook een nieuw didactisch concept nodig. Duffy werkt dit uit voor drie applicaties: weblogs, YouTube en wiki’s.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft