Didactische concepten voor web 2.0 toepassingen

Op de weblog van Wilfred Rubens staat een interessant bericht over: Een paradigma shift in het onderwijs dankzij web 2.0 Hier bespreekt Wilfred kort een paper van Peter Duffy (The Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong): Engaging the YouTube Google-Eyed Generation: Strategies for Using Web 2.0 in Teaching and Learning:

Duffy citeert onderzoek waaruit blijkt dat jongeren op grote schaal content creëren met behulp van social software. Het onderwijs zou hier op aan moeten sluiten. Nieuwe technologieën alleen zijn echter niet voldoende. Docenten hebben ook een nieuw didactisch concept nodig. Duffy werkt dit uit voor drie applicaties: weblogs, YouTube en wiki’s.