Leuke gadget: Wordle

Via de blog van Wilfred Rubens vond ik een leuke gadget aanlsluitend op de web 2.0 gedachte: Wordle. Op een eenvoudige manier kun je hiermee van artikelen, stukken tekst, weblogs internetpagina’s (met rss ondersteuning) etc. een word cloud laten maken (hoe vaker een woord voor komt in de tekst, hoe opvallender dit woord wordt in de cloud). Best leuk om te zien welke woorden naar boven komen in je teksten (en komt het dan ook overeen met het onderwerp van de tekst?) Ik heb Wordle even losgelaten op mijn weblog en zie hier het resultaat: