Over mijn blog

Welkom op mijn weblog!

Hier schrijf ik over mijn bezigheden, als onderwijskundige op het gebied van ICT in het academisch onderwijs. Tot eind 2009 was ik werkzaam voor de TU Delft, sinds 2010 ben ik werkzaam als Educational Technologist aan de Universiteit van Tilburg. Ik post hier regelmatig mijn 'gedachtekronkels' op het gebied van onderwijs. Schroom niet om een reactie te plaatsen op mijn weblog.


"Tell me and I forget, show me and I remember, involve me and I understand."

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Leuke gadget: Wordle

Via de blog van Wilfred Rubens vond ik een leuke gadget aanlsluitend op de web 2.0 gedachte: Wordle. Op een eenvoudige manier kun je hiermee van artikelen, stukken tekst, weblogs internetpagina’s (met rss ondersteuning) etc. een word cloud laten maken (hoe vaker een woord voor komt in de tekst, hoe opvallender dit woord wordt in de cloud). Best leuk om te zien welke woorden naar boven komen in je teksten (en komt het dan ook overeen met het onderwerp van de tekst?) Ik heb Wordle even losgelaten op mijn weblog en zie hier het resultaat:

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft