Over mijn blog

Welkom op mijn weblog!

Hier schrijf ik over mijn bezigheden, als onderwijskundige op het gebied van ICT in het academisch onderwijs. Tot eind 2009 was ik werkzaam voor de TU Delft, sinds 2010 ben ik werkzaam als Educational Technologist aan de Universiteit van Tilburg. Ik post hier regelmatig mijn 'gedachtekronkels' op het gebied van onderwijs. Schroom niet om een reactie te plaatsen op mijn weblog.


"Tell me and I forget, show me and I remember, involve me and I understand."

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Siftables: Making the digital physical

Ik kwam een leuke gadget tegen: Siftables; zeg maar de digitale versie van de bekende stapelblokken (blokkendoos), waar iedereen als kind vast wel eens mee gespeeld heeft. Het is ontwikkeld binnen het MIT Media lab en de makers omschrijven het als volgt:

Siftables are small sized computers with motion sensing, neighbor detection, graphical display, and wireless communication. They act in concert to form a single interface: users physically manipulate them – piling, grouping, sorting – to interact with digital information and media. Siftables provides a new platform on which to implement tangible, visual and mobile applications. (Meer op http://siftables.com/)

Dit klinkt misschien ingewikkeld (en dat zal de ontwikkeling ook best zijn geweest), maar het werkt volgens mij vanuit de gebruiker gezien erg gemakkelijk. Ik vind dit een erg sterk product, zeker omdat dit het gemak van ICT combineert met de (natuurlijke) gewenning van het fysieke en tastbare. Een zeer goede manier om techniek te introduceren in het dagelijks leven. Een product met ongekende mogelijkheden, zeker ook voor het onderwijs. Voor een goede indruk, moet je maar gewoon het filmpje bekijken:
 
YouTube Preview Image
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft