Siftables: Making the digital physical

Ik kwam een leuke gadget tegen: Siftables; zeg maar de digitale versie van de bekende stapelblokken (blokkendoos), waar iedereen als kind vast wel eens mee gespeeld heeft. Het is ontwikkeld binnen het MIT Media lab en de makers omschrijven het als volgt:

Siftables are small sized computers with motion sensing, neighbor detection, graphical display, and wireless communication. They act in concert to form a single interface: users physically manipulate them – piling, grouping, sorting – to interact with digital information and media. Siftables provides a new platform on which to implement tangible, visual and mobile applications. (Meer op http://siftables.com/)

Dit klinkt misschien ingewikkeld (en dat zal de ontwikkeling ook best zijn geweest), maar het werkt volgens mij vanuit de gebruiker gezien erg gemakkelijk. Ik vind dit een erg sterk product, zeker omdat dit het gemak van ICT combineert met de (natuurlijke) gewenning van het fysieke en tastbare. Een zeer goede manier om techniek te introduceren in het dagelijks leven. Een product met ongekende mogelijkheden, zeker ook voor het onderwijs. Voor een goede indruk, moet je maar gewoon het filmpje bekijken:

YouTube Preview Image