Over mijn blog

Welkom op mijn weblog!

Hier schrijf ik over mijn bezigheden, als onderwijskundige op het gebied van ICT in het academisch onderwijs. Tot eind 2009 was ik werkzaam voor de TU Delft, sinds 2010 ben ik werkzaam als Educational Technologist aan de Universiteit van Tilburg. Ik post hier regelmatig mijn 'gedachtekronkels' op het gebied van onderwijs. Schroom niet om een reactie te plaatsen op mijn weblog.


"Tell me and I forget, show me and I remember, involve me and I understand."

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Hardware in plain English

Hier weer een filmpje van de bekende Commoncraft serie. Dit keer wordt er ingegaan op de PC zelf; wat zijn de belangrijke onderdelen en hoe werken ze.

Steeds weer is het leuk om te zien hoe men van Commoncraft er weer in slaagt om moeilijke begrippen op een speelse en vooral visuele manier duidelijk uit te leggen. Wat men vaak doet, is gebruik maken van een herkenbaar iets uit de dagelijkse praktijk ter vergelijking van de toepassing (of begrip) die men wil uitleggen. Dit soort filmpjes heeft ook duidelijk een didactische danwel onderwijskundige kern. Zo spreekt het voorkennis aan, het plaatst het geheel in een herkenbare (authentieke) context, maakt gebruik van diverse communicatie middelen (video, spraak, afbeeldingen etc.) met focus op het visuele (sluit dus aan bij de modernere manieren van leren).

YouTube Preview Image
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft