Hardware in plain English

Hier weer een filmpje van de bekende Commoncraft serie. Dit keer wordt er ingegaan op de PC zelf; wat zijn de belangrijke onderdelen en hoe werken ze.

Steeds weer is het leuk om te zien hoe men van Commoncraft er weer in slaagt om moeilijke begrippen op een speelse en vooral visuele manier duidelijk uit te leggen. Wat men vaak doet, is gebruik maken van een herkenbaar iets uit de dagelijkse praktijk ter vergelijking van de toepassing (of begrip) die men wil uitleggen. Dit soort filmpjes heeft ook duidelijk een didactische danwel onderwijskundige kern. Zo spreekt het voorkennis aan, het plaatst het geheel in een herkenbare (authentieke) context, maakt gebruik van diverse communicatie middelen (video, spraak, afbeeldingen etc.) met focus op het visuele (sluit dus aan bij de modernere manieren van leren).

YouTube Preview Image