SURF NL Portfolio tijdens SURFsamendag

Op 19 mei 2009 organiseert SURFfoundation in samenwerking met de Special Interest Groups (SIG’s) een SURFsamendag. Alle SIG’s geven zelf hun eigen ochtendprogramma vorm. Tijdens het plenaire middagprogramma discussieren de leden van de SIG’s gezamenlijk over het thema “Van Horizon naar Horizon”. Ook SURF NL Portfolio heeft een bijzonder interessant ochtend programma:

9.00 uur Ontvangst
Eerste deel: gericht op uitwisseling binnen de Portfolio community in het Hoger Onderwijs

9.30 – 9.45 uur De recente ontwikkelingen binnen de SIG zelf.

9.45 – 10.30 uur Inventarisatie ontwikkelingen binnen de aanwezige instellingen

10.30-10.45 uur  Pauze

Tweede deel: gericht op landelijke ontwikkelingen mbt portfolio

10.45 – 11.00 uur Korte schets van nationale ontwikkelingen mbt eportfolio:
introductie bij Defensie, bij CWI, bij de uitzendbrache, de discussie over de uitwisselbaarheid van content tussen
systemen, de standaarden van de NEN etc.

11.00 – 12.00 uur  In een tweetal lezingen zal a.d.h van de ontwikkelingen van levenslang leren in de Regio Limburg geschetst worden hoe de eerste contouren voor een regionaal portfolio en een regionale infrastructuur vorm krijgen rond ervaringen m.b.t. koppelingen/overdracht van gegevens tussen (bestaande) systemen van  3 partijen:  Onderwijs – Werkgevers (of Branches) en Intermediairs ( UWV/Uitzendbranche). Met medewerking van Harry Faessen (Hogeschool Zuyd), Theo Mensen HRDS Innovation Support en Luk Vervenne van Synergetics.

De SURFsamendag biedt u een dag vol informatie en inspiratie (en is geheel gratis). Inschrijven kan via SURF.