Over mijn blog

Welkom op mijn weblog!

Hier schrijf ik over mijn bezigheden, als onderwijskundige op het gebied van ICT in het academisch onderwijs. Tot eind 2009 was ik werkzaam voor de TU Delft, sinds 2010 ben ik werkzaam als Educational Technologist aan de Universiteit van Tilburg. Ik post hier regelmatig mijn 'gedachtekronkels' op het gebied van onderwijs. Schroom niet om een reactie te plaatsen op mijn weblog.


"Tell me and I forget, show me and I remember, involve me and I understand."

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Sneller lezen? Ga fietsen!

Steeds meer mensen werken een behoorlijk aantal uur per dag achter hun pc. En dat kan natuurlijk voor gezondheidsklachten zorgen. Met zit dan gewoon stil (vaak in een verkeerde houding) achter de pc. Met als gevolg natuurlijk haast geen beweging. De komst van de pc op de werk- en studeerplek is op deze manier natuurlijk funest in de strijd tegen obesitas. We weten allemaal dat meer bewegen gezond is, maar ja we moeten wel heel de dag gewoon werken achter die pc.

TNO heeft de oplossing voor dit probleem; ga fietsen terwijl je achter de pc werkt! Dit blijkt uit een onlangs uitgevoerd onderzoek waarin TNO onderzocht hoe de prestatie beïnvloed wordt, wanneer de computertaak gecombineerd wordt met een gezonde portie lichaamsbeweging (Zoals fietsen op een hometrainer, aan een verhoogde werktafel). De conclusie:

" Door fietsend te computeren kan een werknemer aan zijn gezondheid werken, zonder dat de werkprestatie eronder lijdt. Sterker nog: lezen gaat zelfs ruim 30 procent sneller dan als men stil zit. "

Nu moet men natuurlijk geen ‘Tour de France’ gaan fietsen achter de pc, maar het gaat hier om ‘Fietsen met matige belasting’, soort van blokje om achter je bureau dus.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft