Over mijn blog

Welkom op mijn weblog!

Hier schrijf ik over mijn bezigheden, als onderwijskundige op het gebied van ICT in het academisch onderwijs. Tot eind 2009 was ik werkzaam voor de TU Delft, sinds 2010 ben ik werkzaam als Educational Technologist aan de Universiteit van Tilburg. Ik post hier regelmatig mijn 'gedachtekronkels' op het gebied van onderwijs. Schroom niet om een reactie te plaatsen op mijn weblog.


"Tell me and I forget, show me and I remember, involve me and I understand."

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Atlas in 3D

In mijn lijst van feeds, kwam ik een mooie toepassing tegen: StrataLogica; een atlas in 3D (op basis van Google earth) van Nystrom. Het systeem gaat uit van het principe leren in lagen. Dit is toch wel heel wat leuker (en dus meer motiverend) dan de (saaie) atlassen en wandkaarten die we nu (nog steeds) gewoon zijn om topografie te leren. Het maakt het zeker mogelijk om een totaal beeld te scheppen van de ruimte om ons heen en verschillende zaken in relatie te brengen met elkaar. Daarnaast is dit ook een meer authentieke vorm van topografie leren.

YouTube Preview Image
Be Sociable, Share!

1 comment

De meerwaarde die Nystrom in feite aan het gratis beschikbare Google Earth heeft toegevoegd, bestaat dus uit onderwijsmethodes die aansluiten op enkele nieuwe lagen. Mooi, maar voor het informele leren zou het natuurlijk nog mooier zijn als deze lagen en methodes onder een creative commons licentie – of zelfs als Open CourseWare – beschikbaar zouden stellen…

Leave a Reply

© 2011 TU Delft