Met 2 tegelijk schrijven op SMARTBoard

SMART is de laatste tijd aardig bezig met het doorontwikkelen van hun interactive whiteboards en bijhorende software. Eerder verdkondigde men al een speciale wiskundige versie van de Notebook software: SMART Notebook Math. Deze versie zorgt er o.a. voor dat wiskundige tekens, formules etc. beter herkend worden (handmatig geschreven wordt digitaal omgezet) en biedt diverse wiskundige tools.

Nu komt men met een ‘dual user mode’, wat het mogelijk maakt om met 2 tegelijk op het bord te werken (handig bij 1 op 1 instructie van docent aan student, of samenwerking tussen studenten). Het betreft hier alleen de SBD600 serie. Het is niet mogelijk om andere modellen te upgraden naar de dual user mode. Omdat de nieuwe borden echt fysiek anders zijn. Dat is wel een beetje jammer vind ik. Aangezien de SMARTBoards natuurlijk best prijzig zijn, ga je deze niet zomaar even vervangen.