Over mijn blog

Welkom op mijn weblog!

Hier schrijf ik over mijn bezigheden, als onderwijskundige op het gebied van ICT in het academisch onderwijs. Tot eind 2009 was ik werkzaam voor de TU Delft, sinds 2010 ben ik werkzaam als Educational Technologist aan de Universiteit van Tilburg. Ik post hier regelmatig mijn 'gedachtekronkels' op het gebied van onderwijs. Schroom niet om een reactie te plaatsen op mijn weblog.


"Tell me and I forget, show me and I remember, involve me and I understand."

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Met 2 tegelijk schrijven op SMARTBoard

SMART is de laatste tijd aardig bezig met het doorontwikkelen van hun interactive whiteboards en bijhorende software. Eerder verdkondigde men al een speciale wiskundige versie van de Notebook software: SMART Notebook Math. Deze versie zorgt er o.a. voor dat wiskundige tekens, formules etc. beter herkend worden (handmatig geschreven wordt digitaal omgezet) en biedt diverse wiskundige tools.

Nu komt men met een ‘dual user mode’, wat het mogelijk maakt om met 2 tegelijk op het bord te werken (handig bij 1 op 1 instructie van docent aan student, of samenwerking tussen studenten). Het betreft hier alleen de SBD600 serie. Het is niet mogelijk om andere modellen te upgraden naar de dual user mode. Omdat de nieuwe borden echt fysiek anders zijn. Dat is wel een beetje jammer vind ik. Aangezien de SMARTBoards natuurlijk best prijzig zijn, ga je deze niet zomaar even vervangen.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft