Laatste week aan de TU Delft

Dit is mijn laatste week dat ik nog voor de TU Delft werk. Vanaf 4 januari keer ik ‘terug’ naar het zuiden des lands. Ik ga dan werken voor de Universiteit van Tilburg, als ‘Onderwijs Technoloog’ bij de dienst Library and IT services.

Het zal zeker wennen zijn, een hele nieuwe werkomgeving, nieuwe collega’s, etc. Ook een andere soort Universiteit, geen technische Universiteit meer, maar wetenschappen zoals: bedrijfswetenschappen, economie, geesteswetenschappen, recht, sociale wetenschappen en theologie. Maar gezien mijn eigen psychologische/onderwijskundige achtergrond, moet dit wel herkenbaar zijn. Lijkt me juist ook erg interessant om vanuit andere velden te werken. En een nieuwe uitdaging op zijn tijd is altijd prettig. Ik ben benieuwd wat me te wachten staat. Een ding is zeker; mijn reistijd wordt aanzienlijk korter. Nu zit ik gemiddeld zo’n 1,5 tot 2 uur enkele reis in de auto. Straks zo’n 20 minuten. Ik krijg dus meer vrije tijd, daar kijk ik zeker naar uit! 😀

Maar dat neemt niet weg dat het veranderen van baan een dubbel gevoel geeft. Van de ene kant blij dat ik van die files af ben en een nieuwe uitdaging heb. Maar van de andere kant laat je ook weer iets achter; fijne collega’s, plezierig werk etc. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij de TU Delft; kan het iedereen aanbevelen om hier te gaan werken (kan natuurlijk alleen spreken voor SSC-ICT afdeling 3xO). Alleen zorg dan wel dat je dichtbij woont / gaat wonen.

Wat betreft deze weblog, die blijft vooralsnog gewoon doorgaan (onder de naam van de TU Delft). Ik heb deze morgen van mijn collega Willem van Valkenburg een extern account gekregen, zodat ik mijn blog kan voortzetten. Overigens was Willem erg creatief in het verzinnen van een toepasselijk wachtwoord… maar dat is (naast de veiligheidsoverwegingen) niet voor herhaling vatbaar 😉